AFAS-Leos DS1 – Limes D3

Heb ik alles? Niks vergeten?

Kent u dat gevoel? Het gevoel iets vergeten te zijn, maar je weet niet precies wat. Je sleutels? Een telefoon? De QR code? Of heb je toch gewoon alles op zak voor een mooie volleybalavond in de Korf?

Het was alweer de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen afgelopen vrijdag. Met een volledige selectie (1e keer dit jaar 🙂 en een mannetje of 40 op de tribune gingen de dames van AFAS LEOS 1 de strijd aan tegen het 3e damesteam van Limes. Tot nu toe waren beide competitie wedstrijden gewonnen en ook vanavond was dat uiteraard weer het doel.

De 2e set begonnen we scherp. Het initiatief werd direct in handen genomen door de dames uit Leusden en al snel stonden ze met 8 punten voor. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven en door het foutloze en afwisselende spel van AFAS LEOS had Limes geen schijn van kans deze set : 25-12!

De 3e set was het opnieuw feest. Vanaf het begin van de set bouwden de dames een comfortabele voorsprong op en ieder puntje werd als een overwinning gevierd. Het zorgde voor veel vermaak op de tribune. Het publiek werd namelijk getrakteerd op een aantal prachtige puntjes. Een ace van Femke, een slimme bal van Marleen, een showduik van Sabine en een harde klap van Tamar.. Alles kwam deze set voorbij en de punten vielen de goede kant op. De dames van Limes kregen volleyballes! Met een sneltreinvaart was deze set dan ook snel gewonnen :25-7! ( De coach trakteert op bitterballen, is die niet vergeten en houden jullie te goed 😉

In de 4e set moest de klus geklaard worden. De overwinning moest snel veilig worden gesteld. De dames van Limes lieten zich van hun beste kant zien en gaven zich niet zomaar gewonnen. AFAS LEOS moest echt nog even flink aan de bak! Daar waar ze in set 2 en 3 al snel op een flinke voorsprong kwamen, kon Limes nu aardig bij blijven. Het zorgde voor leuke rally’s en mooie aanvallen. AFAS LEOS kwam halverwege de set zo’n 3 puntjes los van Limes en hielden de voorsprong goed vast. De foutenlast was erg laag en Limes had veel moeite om de punten te maken. AFAS LEOS speelde de set zakelijk uit en wonnen ook deze set met 25-19.

Heb ik nog iets gemist? Zijn we nog iets vergeten? Ik hoor u denken: Er staat niks over de 1e set. Ik moet u gelijk geven. Die set zijn we vergeten.

Opnieuw een puike overwinning voor de dames uit Leusden die daarmee een plek in de top 3 hebben bemachtigd.

Eindstand AFAS LEOS D1 – Limes D3: 3-1