AFAS-Leos HS1 – KDK A.G.A.V.S.

De Heren 1 had vandaag zaaldienst. Voor de wedstrijd stonden zes spelers van het beste team van Leusden nog langs de lijn als scheidsrechter of coach. De heren van A.G.A.V.S waren op tijd en waren al begonnen met warmlopen. Daarna kon het warmspelen beginnen en werden de eerste ballen van AFAS-Leos gespeeld.

Dat Leos nog fris was, was goed te merken in de eerste set. De mannen uit Leusden kwamen al snel op voorsprong met Ronald en Niek als de gevaarlijkste aanvallers. Met hoge servicedruk, goede passes en enorme support vanaf de tribune speelde Leos de eerste set uit: 25-14.

De tweede set begon moeizamer voor de Leusdenaren. A.G.A.V.S bouwde snel een voorsprong op met een aantal mooie aanvallen van de buitenspeler. Deze voorsprong werd snel weggepoetst door aanvallen van Jan en bloks van Chris en Bas. De verrassende dumps van de nieuwe spelverdeler Pieter maakten het spel van Leos onvoorspelbaar voor de mannen uit Soesterberg. Met een lange serie services van Niek werd ook deze set beslist in het voordeel van AFAS-Leos: 25-21.

In de derde set begon A.G.A.V.S goed; met korte en lange ballen wisten ze de gaten in de verdediging van Leos te vinden. Maarten en Niek zagen dit gebeuren en pakten al snel alle slimme balletjes van de Soesterbergenaren. Door hun goede passes kon Chris in stelling gebracht worden om een aantal meedogenloze aanvallen te doen vanuit het midden. Het blok stond ook deze set als een huis, waardoor de mannen uit Soesterberg vaak noodgedwongen slimme balletjes over het blok moesten spelen. A.G.A.V.S kwam ondanks het goede spel toch dicht bij de winst deze set: 25-23.

In de laatste set werd er gestreden door beide teams. De score ging gelijk op. Het spel werd minder zuiver, maar met een aantal dumps van Pieter en mooie aanvallen van Jan en Ronald bleef het team van Leos op de been. Ronald raakte geblesseerd en werd gewisseld voor William, die ondanks dat hij niet bekend staat om zijn aanvallende kwaliteiten op buiten, het de jongens uit Soesterberg lastig maakte met zijn slimme aanvallen en goede service. De set eindigde met 25-21. Een 4-0 overwinning voor de Leusdenaren!

Het thuispubliek, dat in de minderheid was, overstemde de hele wedstrijd het publiek uit Soesterberg en heeft ontzettend bijgedragen aan de sfeer in de zaal. Dus: supporters, bedankt!