AFAS-Leos DS1- DVC DS2

Cupfighters van AFAS-LEOS

Vandaag stond al weer de 2e bekerwedstrijd van het jaar op programma! Voor sommige spelers wellicht de 2e bekerwedstrijd ooit! Altijd weer speciale avondjes. Zolang we geen takke eind moeten rijden voor een doordeweekse bekerwedstrijd, vinden we het best leuk. Toch meiden?

Zoals afgesproken melden we ons optijd bij Wieke en toen ook Inez beide kniebeschermers had konden we beginnen. Al snel merkten we dat het een taaie avond ging worden. DVC uit Driebruggen liet zien dat ze goed voorbereid waren. Ze speelde slimme balletjes, lieten ons de foutjes maken en wisten onze aanvallen onschadelijk te maken. Iets wat even wennen was voor ons. Het ging ook zo lekker de afgelopen tijd. Ondanks wat slordige foutjes wisten we ook onze puntjes te maken en wonnen we de 1e set met 25-22.

Met 1 stap in de volgende ronde! Maar een makkelijk avondje ging het niet worden. Het moest ook de 2e set vanuit onze tenen komen. Al snel keken we tegen een achterstand aan en het publiek keek zoals we speelden: moeizaam. Toch bleven we rustig, kwamen we in een voorzichtige flow en liepen we ineens uit naar 20-12! Mede dankzij een geweldig serverende Margreet uiteraard. Die staan wel lekker te serveren de laatste tijd zeg, kanonnen! Met hier en daar een wissel en een prachtig geplaatste aanval van Femke werd set 2 vervolgens binnen gehaald met 25-19.

De 3e set besloot de trainer het even net iets anders te doen. Wendy, Nina, Sabine en Meander (jaja, die deed even gezellig met ons mee:) verschenen aan de start van, hopelijk, de laatste set. Het was namelijk al 22.00 uur geweest en op maandag stoppen we altijd uiterlijk 22.30 uur. Genoeg reden om de laatste set dus binnen te harken. Met de nog frisse meidje in het veld besloten we eerst een potje “wie maakt de meeste fouten” te spelen met DVC en ik kan je vertellen.. Dat ging echt gelijk op. Totdat AFAS LEOS het genoeg vond. De wedstrijd meeste fouten maken mocht DVC winnen, AFAS LEOS besloot de voorsprong te pakken. Langzaam werd de voorsprong groter en na de dubbele wissel met Wieke en Inez op de plek van Nina en Sabine was het klaar. Wieke maakte 2 punten op rij met haar service en AFAS LEOS maakte een sprintje richting de 25:) 25-21 om precies 22.25 uur. Dat betekent 3-0 winst binnen de tijd. Iedereen weer blij 🙂

We melden ons snel af bij Wieke en zien jullie vrijdag weer. Bij wie moeten we ons dan eigenlijk melden Wieke?