AFAS-Leos DS1 – De Jong & Van Diermen Unicornus DS 1

Heerlijk gegeten, maar geen toetje!
Het was vrijdag 9 oktober. Een mooie dag om het er eens lekker van te nemen!

De dames van AFASLEOS besloten vanavond uit eten te gaan. In coronatijd? Jazeker!

Het heerlijke diner begon om 21:00uur. We hadden een mooi plekje gereserveerd en konden vanaf 20:45 uur aan tafel.

Ook de damesvan Unicornus hadden een reservering staan om 21:00 uur. Zij waren dan ook extreem vroeg voor een avondje uit eten, maar dat zorgde alleen maar voor meer honger. Toen eenmaal alles klaar stond was het zover: Aan tafel!
De dames van AFAS-LEOS besloten niet rustig aan te starten met dit diner. De tafelindeling was als volgt: Marieke en Laura zaten in het midden, Wieke zat op de juiste plek om het eten te verdelen, schuin tegenover Sabine en Marleen en Femke zaten op de juiste plek om aan te vallen. Tijdens de plaspauzes van Marieke en Laura schoof Saskia even aan. Aan de andere tafel zaten naast de coach ook Nina, Tamar en Marlot. Ook voor Marlot was er een stoel gereserveerd. Wat ons betreft mag ze vaker mee uit eten Er werd flink geschranst aan tafel en voordat je het wist had iedereen z’n bord leeg! En dat zonder te knoeien! Dit felle begin van de maaltijd verbaasde ook de dames van Unicornus. Zij dachten namelijk rustig aan te dineren vanavond, maar het voorgerecht ging aan hun neus voorbij. Voordat ze het wisten werden de borden weer van tafel gehaald en bleven er alleen beteuterde gezichtjes achter. Geen geknoei, gewoon 25-12!

Veel tijd om het voorgerecht te laten zakken was er niet. Het tussengerechtje stond namelijk al snel op tafel. We besloten om de tafelindeling hetzelfde te laten als het voorgerecht. We hadden namelijk nog niet echt tijd gehad om bij te kletsen. Tijdens het tussengerechtje besloten de dames van Unicornus ons tempo iets meer in de gaten te houden. Het geslurp was daarom ook aan beide kanten te horen. Totdat Wieke ineens alle aandacht op haar wist te krijgen. Zij besloot namelijk om in één keer het hele gerecht naar binnen te schuiven! Met een zuivere, ongepaste boer nam zij haar laatste hap. Het einde van het tussengerecht was meteen dichtbij. Na een klein boertje hier en daar om weer wat ruimte te kweken was het 25-16.
En daar kwam het hoofdgerecht. Het gerecht waar je de hele avond naar uitkijkt. Echt zo’n gerecht waar je je even lekker in vastbijt! We besloten om de tafels opnieuw te verdelen. Sabine stond haar plekje af aan Tamar en toen Marlot van het toilet kwam kon zij gaan zitten op de plek van Laura. Een soort van de vleeseters vs de vegetariërs. Tijdens de set besloot Nina toch over te gaan op het vlees en Wieke ging aan de salade. De gerechten vlogen over tafel. Pittige kip, macaroni en vleespizza aande ene kant. Salade, boontjes en aardappeltjes aan de andere kant. Ook bij Unicornus werd er flink gegeten deze set. De pittige kip van Tamar ging er prima in zij had duidelijk honger naar meer. De dames van Unicornus waren opnieuw onder de indruk. Ze probeerden het tempo van AFAS Leos bij te houden, maar opnieuw lukte dit niet. Toen het eten al op was besloten we nog even tijd te rekken door de borden leeg te likken. Zo kon Unicornus nog een paar happen nemen. Toch moesten zij een restje achterlaten: 25-19. Je kon aan alles merken dat Laura baalde van de snijboontjes en liever een vleesgerecht naar binnen had geschoven. Snel wisselde zij van plek met Marieke in de hoop op nog een lekker gerechtje. Nina besloot te blijven zitten. Het toetje kwam op tafel en de dames begonnen met eten. Unicornus wist dat dit het laatste gerechtje van de avond zou zijn. Daar waar zij bij de vorige gerechten volle borden terug moesten sturen naar de keuken, waren zij vastbesloten om dit toetje niet te laten schieten. Het toetje was net te gek voor AFAS-LEOS. De vorige gerechten waren zo heerlijk dat het buikje van diverse spelers al aardig vol was. “Ik kan niet meer” werd er hier en daar dan ook geroepen. En om buikpijn te voorkomen komt hier een gratis tip: Laat het toetje staan en wacht niet te lang met het bezoekje aan het toilet!: 22-25.
Uiteindelijk bepaald het toetje niet of je wel of niet lekker hebt gegeten. Integendeel! Het was verrukkelijk en smaakte absoluut naar meer. We gaan met een goed gevoel het weekend in! 1,2,3,4
punten! Uitslag: 3-1 voor de dames van AFAS-LEOS