AFAS-Leos DS1 – Voleem DS1

Op naar de dierentuin, of toch niet?

Het is 20:00 uur als de dames van LEOS en de dames van Voleem het veld betreden. De gespannen blik bij de coach van Voleem valt volledig te begrijpen. Het is namelijk voor de uitspelende teams niet leuk om aan een wedstrijd in Leusden te beginnen, in de wetenschap dat er weinig te halen valt. Maar, zo dacht de coach van Voleem, LEOS begint nooit sterk, dus de 1e set moet vast lukken. Dacht ze..

Coach Friso van den Heuvel, nieuw dit jaar, riep zijn krachten direct bij elkaar om alle koppies dezelfde kant op te krijgen. Slecht aan een wedstrijd beginnen is verleden tijd! Het doel was om de tegenstander direct onder de duim te krijgen. Een fel begin moest gaan zorgen voor een bliksemstart. De dames begonnen met vuur in hun ogen aan de warming up en zo begon de wedstrijd.

De 1e set begonnen we met Nina als spelverdeler. Een makkelijke keuze voor de trainer, want Wieke is nog steeds op trainingskamp. Laura en Marieke begonnen deze wedstrijd op de midden. Met Sabine op de diagonaal hadden we een vrij jong team staan. Om de gemiddelde leeftijd een beetje op te krikken, brachten we ook wat ervaring binnen de lijnen met Femke en Marleen als passer lopers en Saskia als libero. Het werd inderdaad een bliksemstart! Met veel servicedruk van Nina en Marleen, Saskia die het ook goed zou doen als stofzuiger én een Marieke “Monsterblock” Vollaard aan het net, wist de tegenstander zich totaal geen houding te geven. Het niveau was te hoog en het ”dynamische” spel te snel om ook maar een klein beetje kans te maken tegen LEOS. Toen het feestje ook nog eens van de kant lekker werd aangewakkerd door een aantal enthousiast klappende wissels, kon het niet meer misgaan. LEOS won overtuigend deze set met 25-15.

De 2e set begonnen dezelfde spelers aan de set. Tot aan 15-13 ging het redelijk gelijk op maar ook in deze set had Voleem totaal geen grip op de wedstrijd. Eigenlijk liepen ze behoorlijk achter de feiten aan. Het zou goed mogelijk zijn dat de tegenstander dat te horen kreeg in de time-out, want na de time-out liepen de dames van LEOS uit tot 21-13! Het geloof was weg en de trein van LEOS denderde door. Met 25-17 werd ook deze set winnend afgesloten.

De 3e set begon LEOS in een iets andere samenstelling. Om wat meer power in de aanval te krijgen kwam Tamar binnen de lijnen en om de ervaring in balans te houden kwam Margreet op de diagonaal erin. Het begin was wat stroef, het welbekende “dipje” was duidelijk te zien. De coach kon zich nog maar net aan de corona-maatregelen houden door niet al tierend en schreeuwend langs de zijlijn te zijn. De motor van LEOS sputterde, het geloof kwam weer terug bij Voleem en met een sterke aanval wisten zij gaten te vinden in de verdediging van LEOS. Naja, om een lang verhaal kort te maken: Voleem won de set met 18-25. Wel zo leuk dat ze toch een puntje pakken. Zijn ze niet voor niks naar Leusden gekomen. Dat zou niet zo netjes van ons zijn natuurlijk. Ze hadden namelijk alle recht op 1 puntje.

De 4e set waren we het behoorlijk eens met elkaar. Dat ene puntje mochten ze hebben, maar de overige 4 punten moesten toch echt in Leusden blijven! Het beloofde de spannendste set van de wedstrijd te worden. Toch kwam het “dynamische” spel van LEOS terug en klonk het hier en daar in de zaal: “THIS IS VOLLEYBALL!” Uiteraard wel zachtjes, volledig coronaproef. Na een aantal (toch wel) domme fouten, nam Friso een time out om de dames erop te wijzen dat vooral de tegenstander fouten moest gaan maken. Logisch zou je denken, maar zo simpel is dat niet! Met 2 slimme punten op rij van Annette (ja, ook zij is terug?) en een “kneiter” goeie service serie van Marleen kwam er een einde aan het sprookje van Voleem. LEOS won de 4e set met 25-21 en daarmee was het afgelopen. Een nette 3-1 overwinning voor LEOS stond op het formulier. De dames hebben er hard voor moeten vechten maar hielden, terecht, 4 punten in Leusden.

Ik hoor u denken: “Dat moeten de dames toch vieren?” Uiteraard! We hadden nog net genoeg energie voor een stevige 3e helft. U had erbij moeten zijn! De sfeer was opperbest. Laura nam voor het eerst in haar leven een soort van ”frambozen-aardbei-fruitbiertje” terwijl Marieke een drankje tegen de hoofdpijn nam. Daarnaast werden er tosti’s met pindasaus besteld, ja echt..pindasaus. Probeer het thuis eens! Tamar en Margreet konden het allemaal niet meer binnen houden en verlieten de 3e helft uiteindelijk met een natte broek. Kan gebeuren natuurlijk ? O ja, mocht u nog leuke ideeën hebben voor een teamuitje houden wij ons aanbevolen! Zoals het er nu uitziet wordt het namelijk verstoppertje in de dierentuin, aldus Laura. Kwam dat idee voor of na het nuttigen van haar drankje? Dat laten we in het midden. Over dierentuinen gesproken…

Onze volgende wedstrijd is uit in Laren. We willen het verslag dan ook afsluiten met een mooi gedichtje.