Geslaagd School volleybaltoernooi

In de herfstvakantie hield volleybalvereniging AFAS-LEOS haar jaarlijkse volleybaltoernooi voor de Leusdense basisscholen. De sfeer was zeker gezellig en ook relaxed te noemen!
Acht deelnemende scholen en in totaal achttien teams uit de groepen 4/5, 6, 7 en 8 werden door klasgenootjes, ouders, overige familie en leerkrachten aangemoedigd. Zo’n 95 leerlingen zorgden met hun enthousiasme voor het nodige vermaak.

Een goede voorbereiding is het halve werk: er zijn van te voren twee instuiftrainingen opgezet, waaraan bijna alle deelnemende kinderen hebben meegedaan. Zelfs tijdens het toernooi werd er steeds beter gespeeld, heel erg leuk om te zien!

Er werden eerst wedstrijdjes in vier poules gespeeld. Daarna was de strijd om de 3e en 4e plek in de halve finales. De winnaars in de poulewedstrijdjes en het team dat tweede in een poule werd, waren al rechtstreeks door naar de finales. Het Kompas en De Loysderhoek hadden zich goed voorbereid: hun beide teams stonden in de finale, tesamen met twee teams van De Holm, De Bongerd, De Hobbit en De Klimrakker.

Een goede winnaar van groep 4/5 was het team van De Loysderhoek. In de tweede set van groep 6 werden er meer punten gescoord bij Het Kompas, dat uiteindelijk won. Het leek in de eerste set bij de finale van groep 7 nog een spannende strijd maar uiteindelijk ging ook hier het team van De Loysderhoek met de winst ervandoor. Bij de finale van groep 8 was het duidelijk dat De Bongerd sterker was dan De Holm.

Van hoofdsponsor AFAS hebben o.a. alle deelnemers een vaantje ter herinnering gekregen, van de sponsors Roest een gezond appeltje en van supermarkt Jumbo een lekkere krentenbol.

Bij de prijsuitreiking kregen alle 1e prijs winnaars een mooie beker. De begeerde grote wisselbeker, dat dit jaar is uitgereikt aan het sportiefste team, staat komend jaar in de vitrinekast van Het Kompas, gewonnen door het team uit groep 8. Al met al een zeer gezellig en geslaagd schoolvolleybaltoernooi AFAS-LEOS 2015!