AFAS-Leos DS1 – Forza Hoogland DS4

At your service!

Het was vrijdagavond 20 januari toen Forza Hoogland DS4 een plekje had gereserveerd bij ons, AFAS-LEOS dames 1. Naast dat een avondje met ons altijd garant staat voor een avond vol service en plezier, hadden zij ook nog eens een verjaardag te vieren! Een extra reden voor een feestje! Uiteraard werden zij met mooi gezang ontvangen en waren er 3 hoeraatjes te horen. Na ontvangst verzochten wij hen vriendelijk richting de zaal te verplaatsen zodat we het avondvullende programma konden starten. Na een geplande plaspauze voor het personeel verzamelden we met elkaar in de zaal en betraden we het veld.

Het was duidelijk te merken dat de dames van Forza Hoogland overdondert waren van ons enthousiasme, gastvrijheid en opnieuw uitstekende service. Zij liepen namelijk spontaan naar de verkeerde kant van het veld! Gelukkig was captain Femke alert en konden we deze fout van Forza met een grote glimlach corrigeren. Even wisselen van kant. Service van het huis. Beide teams aan de goede kant van het net en klaar om van start te gaan.

Met Wieke als serveerster van de dag werd de wedstrijd begonnen. Zij wist, als hoofdbediening, het andere personeel met snelle acties aan het werk te houden zodat Forza Hoogland zich niet hoefde te vervelen. Met Marleen en Femke aan de buitenkant werden ze getrakteerd op flitsende aanvallen en vielen de ballen in alle hoeken van het veld. Wendy, die normaal aan de andere kant van de bar staat , (lees van PL naar diagonaal) zorgde voor wat extra sfeer en entertainment en Tamar en Margreet lieten zien dat zij ook over een uitstekende service beschikten en de gasten door het midden wisten te vermaken. Forza Hoogland werd volledig in de watten gelegd en de eerste 2 sets ging het dan ook gelijk op. Gelukkig wisten de dames van AFAS-LEOS ook wanneer er haast gemaakt moest worden om binnen de tijden van het arrangement te blijven en maakten zij 2 keer een eindsprintje aan het einde van de sets. Daarmee kwamen zij 2-0 voor in sets en konden beide ploegen zich opmaken voor de 3e set.

Zoals ik al eerder vertelde was Wieke van de serveerster van de dag. Met een brutale glimlach op het gezicht mocht zij gaan serveren bij een stand van 1-1 en het was wel duidelijk dat het showtime was. Een soort Happy Hour van een paar minuten, iets wat u bij kunt boeken in dit arrangement. Een solo act waar men nog lang over na zal praten. Deze serveer-ster besloot namelijk tot 18-1 te serveren! Als dat geen service is! Wel moest ze een groot compliment geven naar haar teamgenoten die bij iedere rally scherp bleven afwachten of zij ook nog een bal kregen. En als ze die kregen werd dit foutloos en genadeloos afgemaakt. “This is volleybal” klonk het door de Korf heen. Het was voorlopig het laatste kunstje van Wieke want bij 18-2 werd zij vervangen en kon ze bijkomen van haar optreden. Na een diepe buiging en applaus kwam Nina het veld in. Later deze set mocht ook Elise haar plekje in de bediening innemen en ook zij beheerst een mooi staaltje service. Ze besloot dan ook met een prachtige service de set af te sluiten: 25-8 voor AFAS-LEOS!

Ging de jarige Jet dan echt met lege handen naar huis? Waren het slechts de 3 hoeraatjes die zij mocht meenemen? Natuurlijk niet! Het was een onvergetelijke avond voor jong en oud die we iedereen gunnen. De laatste set was als het laatste uurtje voor sluitingstijd. Iets minder scherp, wellicht iets meer gedronken en lichtelijk aangeschoten maar als het echt moet dansen we gewoon als voorheen op de bar. Het werd 25-19 en daarmee bleven de 5 punten in Leusden en was deze feestelijke avond ten einde. Wel thuis Forza Hoogland en tot ziens!

Klinkt dit arrangement u als muziek in de oren? U kunt zich melden bij Wieke!