Irene DS3 – AFAS-Leos DS1

Met een zachte bal kun je…

Tja, wat moet je daar nou weer mee. Een scheidsrechter die begint met de uitspraak: “We spelen vandaag met een zachte bal, want daar kunnen vrouwen wel iets mee.” Je snapt dat we daar even over na moesten denken en dat maakte dan ook dat we niet helemaal scherp de 1e set begonnen. Irene daar in tegen liet zien dat zij wel vaker met zachte ballen speelde. Zij begonnen scherp en maakten weinig fouten waardoor het AFAS-Leos niet lukte om het initiatief te nemen in deze set. Er werd aan beide kanten hard gevochten maar Irene trok aan het langste einde: 17-25.

De tweede set moesten we dan ook maar laten zien dat we de uitspraak van de scheids volledig los hadden gelaten en vanaf het begin waren wij aan zet. We wisten de voorsprong al snel naar 4 punten uit te breiden en konden op die manier zelfs met deze zachte bal rustig combineren en we wisten Irene de gehele set onder druk te houden. Met een aantal mooie service series van onder andere Tamar en Margreet wisten we de set binnen te halen en hielden we de voorsprong van 4 punten de gehele set vast: 25-21.

De derde set is dan altijd een belangrijke. Als je die wint heb je de wedstrijd namelijk al bijna gewonnen. Er werd in deze warme hal gevochten voor ieder punt en de zweetdruppels vlogen links en rechts om je oren. Saskia liet zien weer helemaal terug te zijn en zorgde er persoonlijk voor dat er vrijwel geen bal op de grond kwam aan onze kant. Ook Irene beschikte over een sterk spelende libero en dat maakte de set extra spannend. Toch sloeg AFAS-Leos een gaatje richting de 20 en trokken ze aan het langste einde. Opnieuw 25-21!

De vierde set was misschien wel de sterkste set. Vanaf het begin een mooie, ruime voorsprong en AFAS-Leos had Irene aardig in de tang. Ook ging Irene iets meer fouten maken en dat zorgde voor een voorsprong van zo’n 8 punten. Toch liet Irene zich niet zomaar verslaan. Puntje voor puntje kwamen zij dichterbij en nadat wij 1 matchpoint helaas onbenut lieten pakte Irene de kans om de set wel binnen te slepen: 25-27.

Erg zuur, maar gezien het spel in de 2e, 3e en 4e set had er maar 1 ploeg echt recht op de overwinning en dat werd de 5e set vrij duidelijk. AFAS-Leos nam direct het initiatief en liet zien niet van slag te zijn. Nadat AFAS-Leos als eerst bij de 8 punten was kwam Marleen al snel aan service. Ze besloot uit te serveren. Nee, niet de die zachte bal.. (Dat lukt Marleen niet namelijk, ook niet met een zachte bal😉 Ze serveerde de set uit! Een erg belangrijke service reeks aan het einde van de wedstrijd zorgde voor een mooie overwinning. De 5e set eindigde in 15-7 en daarmee won AFAS-Leos deze wedstrijd tegen hun directe concurrent Irene met 3-2! Een knappe prestatie!

En tja, met een zachte bal kun je…Weet u het antwoord? Laat het ons weten want wij komen er nog steeds niet uit!