AFAS-Leos DS1 – Forza Hoogland DS5

“Kort maar krachtig”

Het is 28 november als AFAS-LEOS dames 1 weer mag aantreden voor een bekerwedstrijd. De “cupfighters” van Leusden mogen daarmee weer laten zien wat hun grootste drive van dit seizoen is! Tot nu toe speelden zij alle bekerwedstrijden thuis en een terugkerend iets is dat die 22:30 uur stoppen toch lastig blijkt. Althans, de eerste wedstrijd tegen Taurus was dat niet gelukt en werd het een latertje. Tegen DVC ging dat al beter en dus was de opdracht ook vandaag: Kort maar krachtig!
De 1e set was dit motto duidelijk zichtbaar. Met Wieke als libero begon AFAS-LEOS sterk aan deze wedstrijd. Hoog tempo en zeer weinig fouten. Forza Hoogland kwam niet aan spelen toe en stonden onder zware druk. Diverse time outs van de coach maakte geen verschil en AFAS-LEOS drukte door tot het einde. Mooi om te benoemen in dit korte verslag: Yara uit D4 mocht haar debuut maken! En zij scoorde nota bene bijna het winnende punt in deze set. Met een knappe redding wist Forza Hoogland nog vol te houden maar uiteindelijk werd deze set dik gewonnen door AFAS-LEOS: 25-12.
De 2e set werd daarmee wel net iets anders dan de 1e set want als de dames in dit tempo zouden doorgaan zouden zij wellicht nog een lijntjesrace na de wedstrijd moeten doen om de tijd tot 22:30 uur vol te maken! Dat lieten zij natuurlijk niet gebeuren. Nadat zij door een mooie service reeks van Nina op 7-0 kwamen vonden ze het wel even welletjes. Klein beetje gas terug, iets meer in de rally komen en zorgen dat we stipt 22:30 uur klaar zijn. Dat lukte aardig want de rally’s werden inderdaad langer. Leuk om naar te kijken ook! En knap dat de meeste rally’s uiteindelijk gewonnen werden door AFAS-LEOS. Aan het einde van deze set mocht Elise uit D4 ook haar debuut maken. Haar was alleen niet verteld het rustig aan te doen want ze begon direct met een ace! Hoe lekker is dat?! De andere dames, die wel de klok in de gaten hielden, besloten nog wat kleine foutjes te maken om de wedstrijd wat langer te laten duren. Forza Hoogland kwam goed terug maar bedacht ineens dat ze ook nog terug moesten rijden die avond. Een netfout bij 24-21 zorgde dan ook voor het laatste puntje deze set: 25-21.

De 3e set ging beginnen en we liepen lekker op schema. Deze set in hetzelfde tempo winnen als de 2e set en we zouden stipt 22:30 uur klaar zijn. Forza Hoogland dacht waarschijnlijk hetzelfde, maar besloot heel brutaal de voorsprong deze set te nemen. Tot aan 22-18! Dikke stress bij Forza, bij AFAS-LEOS en bij scheidsrechter Herman want als Forza deze set zou pakken moesten we nog even door! En het was al bijna 22:30 uur! Na een kort maar krachtige time out van Friso werden de puntjes even op de i gezet. Snel spel, mooie afwisseling in aanval en een zelfvertrouwen dat er vanaf spatte zorgde voor een eindsprint van AFAS-LEOS. Hiermee wonnen zij de set met 25-23 en daarmee waren zij mooi op tijd klaar. Een iets te snel eindsprintje want het was nog geen 22:30 uur! Naja, het was in ieder geval een snelle 3-0. Kort maar krachtig!