AFAS-Leos DS1- AVV Keistad DS 4

30 Seconds!

“Het is een verhaal , van geen sportpotje maar een..”

Wedstrijdverslag! Wow, binnen de 30 seconde. Netjes hoor! Kijken of dit verslag lezen je ook lukt binnen de 30 seconde!

“Als je door pijn een tijdje niet kan sporten ben je…? “
Geblesseerd!

Met Femke en Saskia gaat het iedere 30 seconde gelukkig iets beter maar zij waren helaas nog niet fit genoeg om mee te spelen tegen Keistad! Rianne trok daarom het libero shirt aan en Kirsten en Meander deden gezellig mee. Het inslaan beloofde een aardige pot te worden want er was behoorlijk wat aanvalskracht, vraag maar aan Meander. Na het inspelen had coach Friso iets meer dan 30 seconde voor een laatste peptalk.

“Niet stoppen maar..?”
Juist, dat gaan we doen! We gaan beginnen!

De 1e set begon wat onzeker, wat slordig maar al snel nam AFAS LEOS het initiatief. We leverden flink service druk en maakten ace na ace. Wieke bleef het veld in duiken! Toch bleef het spannend in deze set want ondanks mooie aanvallen van Sabine en Tamar bleven de foutjes aan onze kant ook terugkomen. Uiteindelijk kwamen we niet echt in de problemen en wonnen we met 25-20 de 1e set.

“Na de 1e ronde komt de..?”

De 2e set moest het allemaal wat netter vonden we. Iets meer overtuiging in de acties, iets meer dreiging in de aanval en vooral zo’n 30 seconde juichen na een punt. Dit lukte en pakte goed uit. Zowel de 2e als de 3e set hielden we dit spel vast en kwamen we op een 3-0 voorsprong! Eind 3e set was het nog wel even spannend maar na een belangrijk punt van Sabine met haar opslag en de dubbele wissel waren we ineens snel bij de 25.

“Je eet het na het hoofdgerecht!” Juist, het toetje.

Dat is toch echt de 4e set winnen en 5 punten in Leusden houden. We kwamen eigenlijk geen moment in de problemen en hielden de hele set het initiatief. Het leek even een afslachting te worden maar het lukte Keistad steeds iets dichterbij te komen. Eenmaal boven de 25 ging het weer hard en was de 4-0 overwinning een feit!

“Na de 1e en 2e helft komt de…?”
Juist! 3e helft! En die mocht er zijn.
Opnieuw 5 punten in the pocket en een stevige plek in de top 3. Volgende week eens kijken hoeveel punten we bij Switch uit Utrecht kunnen ophalen!