AFAS-Leos DS1- VV Utrecht DS 6

De wachters van AFAS LEOS!

Vrijdag 30 september waren we voor één avond de wachters van AFAS LEOS. Ik hoor u meteen denken: Wacht ff, wachters? Wat bedoel je precies? Wij begrijpen deze vraag als geen ander want zelfs wij hadden verschillende interpretaties bij deze benaming. We vertellen u hier alles over in ons wedstrijdverslag.

Wanneer je wachters gaat googlen kom je snel al op verschillende definities van dit woord. Wanneer je de spelers van AFAS LEOS vraagt dit persoonlijk toe te lichten hoor je verschillende verhalen.
Tamar: “Voor mij is wachter van AFAS LEOS een taak die ik graag van een hoger niveau bekijk. Zij was dan ook op de bok te vinden, net voordat we begonnen met de wedstrijd.”
Sabine: “Voor mij is wachter van AFAS LEOS het bewaken van de zijlijn en het opleiden van de toekomst.”

Verdere antwoorden gingen letterlijk alle kanten op: Wachter op de bus, wachter op een bord boerenkool, wachter op een wijntje, wachter omdat kwart voor 8 vroeg genoeg is.. Naja, u hoort het al. Veel verschillende invullingen. Maar.. Uiteindelijk kwam de echte definitie bovendrijven en hadden wij 1 taak: Wij zijn wachters van de Korf, strijders en bewakers van de 5 punten die te verdelen waren. De dames van VV Utrecht kwamen een poging doen onze vesting in te nemen. Wacht niet langer en lees snel verder.

Na een korte peptalk voor het inspelen stonden alle koppies dezelfde kant op en na het felle inspelen van dames 1 konden we niet langer wachten. We gingen beginnen! AFAS LEOS begon met Wieke als spelverdeler en die had de smaak goed te pakken. Vanaf het begin was Wieke scherp, maakte mooie reeksen met haar service en wist ze de aanvallers goed te vinden. Dit felle spel werd feilloos over genomen door de rest van het team en dat resulteerde in flitsende aanvallen vanaf onze kant. Utrecht gaf zich niet zomaar gewonnen maar na opnieuw harde aanvallen van onder andere Laura en Sabine liep AFAS LEOS verder uit en liet de winst van de 1e set niet lang op zich wachten : 25-18

De 2e set startte AFAS LEOS met dezelfde namen. In het begin van de set was het hier en daar wat slordig waardoor VV Utrecht een voorsprong opbouwde van maar liefst 8 punten. AFAS LEOS nam een time out om even de koppen bij elkaar te steken en nam vervolgens het initiatief over. We hoefden niet lang te wachten op de voorsprong want na mooie service series van Margreet en Wieke stonden we een paar punten los. Inez bracht wat extra lengte aan het net en na een aantal kill blocks wist AFAS LEOS ook deze set binnen te slepen : 25-21

De 3e set leek een kopie te worden van de 2e set. Met Tamar op de plek van Laura en met Inez op de plek van Sabine bracht AFAS LEOS nieuwe wapens in. Het was eventjes wat zoeken in de openingsfase maar ondanks wat eigen fouten wist AFAS LEOS goed bij te blijven. Opnieuw een mooie service serie van Margreet waardoor we VV Utrecht in het vizier hielden. Daarnaast presteerde Marleen het om de bal bijna achter de achterlijn te serveren. Met haar toch wel harde opslagen scoorde zij meerdere punten op rij. Met Nina als laatste service kanon werd de set binnen gesleept en was de winst zeker: 25-21!

Dan rest alleen nog het toetje. Om de 5 punten binnen onze vesting te houden moest de laatste set nog even binnen gehaald worden. VV Utrecht zette alles op alles, kwam met een laatste offensief maar AFAS LEOS liet zich niet gek maken. De overwinning was duidelijk binnen en Utrecht gaf zich gewonnen. Het publiek kwam van de banken en ze waren blij dat ze bij AFAS LEOS waren kijken ipv bij het damesteam van Nederland. De wave ging diverse keren de Korf rond en de overwinning werd al gevierd. Het tempo was duidelijk te hoog voor VV Utrecht en de set werd ruimschoots gewonnen: 25-12. Heeee, Heeee, Heeee, Heeee, Heeee!!! 5 punten in the pocket!!

Hiermee kennen we een uitstekende seizoensstart met 3 overwinningen op rij. Volgende week mogen we op visite bij Forza Hoogland. Zien we u dan weer?!