Wilhelmina DS1 – AFAS-Leos DS1

Tot de laatste druppel..! #heteindewaswelleuk

Ken je dat gevoel? Dat je denkt dat er nog genoeg in je flesje zit maar de fles ineens leeg is? Lange tijd maakte je geen zorgen maar ineens zit je behoorlijk in de nesten. Hoe kan dat nou? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ongeloof is wat achterblijft..

Laten we bij het begin beginnen. Je vult de fles tot de rand toe vol voordat je start. Het eerste slokje is dan ook altijd een beetje spannend. Kan 2 kanten opgaan. Zo ook onze eerste set van dit nieuwe seizoen: Een taaie uitwedstrijd tegen Wilhelmina op een natte vrijdagavond. Je merkte aan alles dat het flesje eerder half leeg was dan half vol. Hard werken werd niet altijd beloond en de punten vielen aan de verkeerd kant. Door hier en daar wat geknoei van AFAS LEOS won Wilhelmina dan ook de 1e en 2e set. (17-25,21-25)

Maar dan gebeurd het. Ineens is je flesje leeg! En dan word je boos, kwaad. Er ontstaat bijna een aquarel! (woordgrapje, snap je hem?) En als dat gebeurd, dan is zelfs Wilhelmina de sjaak. Met vuur in de ogen in plaats van water in de fles begon AFAS LEOS de 3e set. Aan alles merkte je dat het verlies van de 2e set de druppel was die de fles deed overlopen. (huh, hij was toch leeg?) Met een aantal sterke service series van Nina en Femke, een scorende Inez (dat is die nieuwe) aan het net en een goeie sfeer in het team wist AFAS LEOS de 3e set binnen te slepen. Het flesje was ineens weer half vol! Dit gaf veel vertrouwen natuurlijk voor de 4e set. (25-23)

De dop was er af, AFAS LEOS was niet meer te houden en kwam al snel 8-2 voor. Na wat slokjes in de time out kwam Wilhelmina nog eventjes terug maar het initief bleef aan de kant van AFAS LEOS. Ze hielden hun hoofd boven water! Sabine maakte met een mooie service serie een einde aan de spanning :2-2! (25-17)

We maakten ons op voor de 5e set. De flesjes waren weer gevuld en ons spel was als vanouds. Mooie setups op maat van Nina waardoor iedere aanvalster de puntjes wist te scoren. AFAS LEOS wist de foutjes te beperken, geen geknoei meer en al vrij snel stonden ze ruimschoots voor. En dan.. Na al dat water was het tijd voor een borrel. Een verdiende borrel want de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd met 3-2 gewonnen door AFAS LEOS! (15-9)

Publiek weer bedankt. Jullie waren fantastisch. Zien we jullie de volgende wedstrijd weer? 30 september, thuis tegen VV Utrecht.

P.S. 1x raden wie z’n flesje water is vergeten.