Sovoco HS3 – AFAS-Leos HS1

Heren 1 vergeet zich te belonen in Soest

Afgelopen vrijdag wachtte Heren 1 een uitwedstrijd tegen Sovoco Heren 3 in Soest. De eerste set begon lastig voor de mannen uit Leusden, door het hoge tempo van de Soesters was het erg lastig om het eigen spel te kunnen spelen. Sovoco beschikte over een behoorlijke aanvalskracht en servicedruk waar de mannen uit Leusden geen antwoord op hadden.

Dit was echter geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. AFAS-LEOS begon de tweede set met behoorlijk wat flair en hoge servicedruk en hadden een kleine voorsprong gedurende het grootste deel van de set. Helaas vond Sovoco aan het einde van de set toch net wat meer energie dan Heren 1 en trokken daarmee ook de tweede set naar zich toe. 

Traditioneel is de 3e set lastig voor Heren 1, daar was deze wedstrijd geen uitzondering op. De heren konden het sterke spel uit de tweede set helaas geen vervolg geven en ook de tactische aanpassingen en de rentree van William als spelverdeler bij Leos konden het tij niet keren.

Set nummer 4 begon heel sterk voor de Leusdernaren, met 2 killblocks achter elkaar in de eerste 5 punten waardoor AFAS-LEOS er toch nog aan mocht gaan denken om een puntje mee naar huis te nemen. Tot halverwege de set kon Sovoco redelijk op afstand worden gehouden maar ook toen had Heren 1 geen gepast antwoord op de aanvalskracht van Sovoco en konden ook de laatste set niet in een puntje omzetten. 

Er is goed weerstand geboden tegen een sterke mix van talent en ervaring en we kijken vol vertrouwen vooruit naar de volgende wedstrijd thuis tegen Allvo. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 22 oktober om 21:45.