AFAS-Leos HS1 – VC Allvo HS3

Afgelopen vrijdag stond voor Heren 1 de laatste thuiswedstrijd gepland voordat er een aantal weken geen wedstrijden gepland stonden. Ook werd er gespeeld tegen een team dat lager op de ranglijst stond dan de heren uit Leusden. Dit betekende dat Heren 1 vol goede moed begon aan de wedstrijd tegen VC Allvo Heren 3.

De opdracht van de coach voor het begin van de wedstrijd was ook om het spelplezier en de energie uit de vorige wedstrijd vast te houden. Als dit plezier en energie geleverd kon worden zou dat helpen om de wedstrijd goed te kunnen spelen. De eerste set begon goed voor de mannen uit Leusden, ondanks een kleine achterstand aan het begin van de set. Met vooral goede servicedruk werd het probleem aan de andere kant van het net gelegd, zodat de fouten door de tegenstander gemaakt werden en Heren 1 uit kon lopen naar een grote voorsprong. Helaas lieten zij de gasten nog terugkomen zodat er een spannend einde van de set kwam, al kon Heren 1 deze set winnen met 26-24.

Gedurende de sets werd er door de coach gewisseld om de scherpte en energie in het team te kunnen houden. Dit lukte erg goed in de tweede en derde set. Dankzij goede servicedruk en aanwijzingen van de kant domineerden de mannen uit Leusden deze sets, met telkens een goede eindsprint om de set te kunnen winnen. Dit resulteerde in een winst van 25-14 in de tweede set, en 26-16 in de derde set.

Dit betekende dat de overwinning al een feit was, maar de wedstrijd nog niet gespeeld was. Gezien het spelbeeld in de vorige sets leken de mannen uit Leusden de favoriet om ook de vierde set te winnen, maar het spelbeeld was hier anders. Gedurende de set kreeg de tegenstander iets meer grip op de service zodat ze zich hier wat meer onder vandaan konden spelen. Uiteindelijk kregen in deze vierde set beide teams de kans om de set te winnen, maar uiteindelijk trok Heren 1 aan het kortste einde. Helaas werd deze set verloren met 26-28.

Uiteindelijk betekende deze overwinning van 3-1 voor de mannen uit Leusden dat er wel goede zaken gedaan werden met het oog op de stand, maar er toch ook ergens nog de beleving was dat er een punt was blijven liggen. De wedstrijd kon zelfs nog (voor het eerst in bijna twee jaar) gevierd worden in de sportkantine aangezien deze nog niet gesloten was. Heren 1 heeft nu bijna een maand rust voordat er in de volgende uitwedstrijd wordt aangetreden tegen de mannen van AVV Keistad op vrijdag 19 november om 21.15.