VC Houten DS1 – AFAS-Leos DS1

De bruine fruitschaal

Het is 5 november als we opnieuw naar Houten afreizen. Dit keer om tegen VC Houten te strijden. Met een complete selectie kwamen we aan bij feestcafé Eddie. Terwijl de gezellige muziek met goeie teksten werd afgespeeld viel ons oog op de daghap van Eddie. En wat was die daghap? Juist, de bruine fruitschaal!

Zoals u wellicht weet begint een bruine fruitschaal altijd ijskoud. Niet zo lekker en lastig om doorheen te komen. Niet zoals je een bruine fruitschaal wenst, aldus Eddie. Zo was het ook met onze eerste set. Een ijskoude hal waar we de wedstrijd moesten beginnen. Als zelfs de vingers van Annette niet warm worden en Marleen haar jasje pas na het warmlopen uit doet weet je dat het echt koud is. VC Houten was daar iets beter op voorbereid en won dan ook de 1e set.

Wat VC Houten niet wist is dat de dames van AFAS-Leos op de bank een mooie tactiek hadden: Veel zingen, veel klappen om zo toch een beetje warm te worden. Alsof ze al ruim een minuut in de frituur zaten kwamen zij het veld in de 2e set. VC Houten was niet opgewassen tegen dit vlammende spel en verloor dan ook de 2e én 3e set.

Wanneer je de bruine fruitschaal te vroeg uit het vet haalt weet je bij de 1e hap al, dit is niet de bedoeling. Toch kun je deze fout maken als je echt honger hebt. Je wil zo snel mogelijk naar dat geniet moment dat voelt als een overwinning. Geloof mij, soms is het goed nog net iets langer te wachten. De honger wordt alleen maar groter en het genieten alleen maar meer. VC Houten won dan ook nipt de 4e set en begon ook aan de hapjes te denken. De grote vraag was dan ook: wie pakt “De bruine fruitschaal?”

De 5e set begon. Het voelt alsof de kookwekker ieder moment kan gaan. VC houten kwam met 8-4 voor en heel even leek het alsof zij met al dat lekkers van Eddie er vandoor zouden gaan. Dit lieten wij natuurlijk niet gebeuren. Felle verdediging en harde aanvallen moesten er voor zorgen dat die schaal van Eddie naar AFAS-Leos zou gaan. Het was 13-13 en captain Femke wist dat de hapjes klaar waren. Na een mooie aanval en een strakke service was het dan ook daar! We winnen de wedstrijd en jawel, de bruine fruitschaal van Eddie was voor ons! En omdat die zo lekker gebakken was namen we er gewoon 2. Eddie, nog bedankt hé!

Opnieuw een overwinning voor de dames vanAFAS-Leos die daarmee een mooie plek in de top 3 weten te behouden. Volgende week wacht er een wedstrijd in onze eigen Korf. VV Utrecht zal dan te gast zijn. Zouden zij ooit van een bruine fruitschaal hebben gehoord?

Tot vrijdag, 20:00 uur in de Korf! Be there 🙂