AFAS-Leos DS1 – VV Utrecht DS8

Wat doe jij eigenlijk op zaterdagavond?

Je kent het wel.. Het is weekend, zaterdagavond. En dan? Hoe ziet jouw ideale avondje eruit? Wordt het een spelletje of toch een puzzel? Voor inspiratie verwijs ik u graag door naar Nina of Saskia. Beide hebben de meest bizarre spellen bedacht voor een onvergetelijke zaterdagavond. Liever iets anders dan een spelletje? Vraag het Marleen.

Een zaterdagavond is voor iedereen anders, maar wat wel voor iedereen hetzelfde is dat er altijd een vrijdagavond aan vooraf gaat. En vrijdagavond betekent voor de dames van AFAS LEOS meestal een spelletjesavond óf een avondje in de Korf! Of allebei;) Zo ook afgelopen vrijdag. De dames van VV Utrecht speelden gezellig met ons mee:) Game on!

We schoten letterlijk uit de startblokken. Alsof je alleen maar 6 gooit aan het begin van het spelletje. De eerste service serie van Nina was meteen een rake klap. We kwamen dan ook meteen ver voor en de tegenstander moest geregeld een beurt overslaan. Bij een stand van 7-2 besloot de coach van VV Utrecht dan ook een joker in te zetten in de vorm van een time out. Het mocht niet baten. AFAS LEOS pakte door en de voorsprong werd ieder rondje weer verder uitgebreid. Zelfs toen Saskia langs dokter Bibber moest om naar haar rug te laten kijken en dus de wedstrijd moest stoppen. Vol overtuiging wonnen we de eerste set:25-14!

De tweede set waren we wat zoekende. Het was hard werken maar de puzzelstukjes pasten telkens net niet aan elkaar. Het lukte ons niet om het verschil te maken en uiteindelijk pakte VV Utrecht dan ook de voorsprong. AFAS LEOS bleef hard werken maar het maakte ook een aantal kleine schoonheidsfoutjes. Het gaf de dames van Utrecht de kans om de 2e set binnen te halen: 20-25!

De 3e set leek het als een kaartenhuis in elkaar te vallen. Utrecht nam vanaf het begin de leiding en leek die niet weg te geven. Tot 16-20. Ken je het spel paardenrace? Het is pas afgelopen als er één over de finish is. Tot die tijd kan iedereen nog winnen. Zo ook nu. De eindsprint werd in gezet, AFAS LEOS ging all in. De dames van Utrecht waren zo onder de indruk van deze zet dat ze het spel compleet bijster waren. Al het harde werken werd eindelijk beloond: 25-21!
Deze klap zag Utrecht niet aankomen. Dat deed zeer. Alsof je in 1 zet al je fiches kwijt bent en toch nog door moet spelen. Voor Utrecht een gefrustreerd spelletje, voor AFAS LEOS een feestje. Echt alles leek te lukken in de 4e set. Mooie aanvallen van Tamar zorgde al snel voor een ruime voorsprong en ook Marieke liet met 2 service series zien belangrijk te zijn. Daarnaast was Wendy niet te kloppen in het achterveld en wist Margreet de aanvallers goed te bedienen. Binnen no time (lees 30 seconds) stond het dan ook 25-14!
Een mooie teamprestatie voor de dames van AFAS LEOS. Alle puzzelstukjes vielen op het juiste moment in elkaar en iedereen kon zijn eigen dominosteentje bijdragen. En dat maakt dat we nog iets gemeenschappelijks hebben op de zaterdagavond: 4 punten in the pocket!

Scheids bedacht, Utrecht bedankt en publiek bedankt! Het was ons een waar genoegen😊
De volgende wedstrijd is 19 november, uit tegen UVV/Sphynx.