UVV/Sphynx DS1 – AFAS-Leos DS1

La casa de Sphynx conquistada por AFAS LEOS
Releasedatum: 19 november 2021
Genre: Thriller
Hoofdrolspelers: El Tamaro, El Femko, El Woendy, El Ninao, El Margreto, El Marlotto, El Mariekos, El Lauros, El Sabinos.
Regie: El Professor Friso
Speelduur: +/- 120 minuten
Aantal afleveringen: 2

In deze gloednieuwe aflevering zien we hoe AFAS LEOS de strijd aangaat met UVV Sphynx uit Vleuten. Het belooft een ware thriller te worden. De emoties gaan werkelijk waar alle kanten op en we proberen u dan ook mee te nemen in deze felle strijd.

Samenvatting aflevering 1:

De wedstrijd begon met El Tamaro en El Woendy als PL, EL Ninao als spelverdeler, El Sabinos als diagonaal en El Mariekos met El Lauros op de midden. EL Margreto vulde vandaag de taak als libero. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en dat zagen we terug in harde aanvullen en sterke service series. Voor beide teams was het lastig te scoren en dat zorgde dan weer voor lange, spectaculaire rally’s. Rond de 20 hadden de dames van UVV Sphynx het geluk aan hun zijde en vielen de ballen net verkeerd voor AFAS LEOS. 25-21.

De 2e set kwam El Femko’s in het veld voor El Woendy en de opdracht was duidelijk. Fel beginnen, variëren in de aanval en laten zien dat er met AFAS LEOS niet te spotten valt. Niet door de scheids, niet door de spelers en zeker niet door de coach van de tegenstanders. Met het mes tussen de tanden sloeg El Tamaro de volledige verdediging van UVV Sphynx aan bonken. Ze was werkelijk waar niet te stuiten. Dit tot ergernis van de coach van UVV Sphynx die werkelijk waar alles deed om haar uit haar spel te krijgen. Niks was minder waar. El Tamaro werd er juist steeds beter en feller van! Het harde werken werd beloond en de 2e set werd binnen gehaald door AFAS LEOS! 22-25!

Ook de 3e set werd weer een bloedstollende set. De spanning was te snijden. Met El Marlotto op de plek van El Mariekos en El Wendoes op de plek van El Sabinos begon de strijd opnieuw. Beide teams maakten hun punten aan het net en maakten hier en daar een misser. Al snel stond AFAS LEOS zo’n 4 punten achter, maar het liet zich daardoor niet van de wijs brengen. De huid werd duur verkocht en zo kwamen ze steeds dichterbij. Opnieuw toverde de coach van UVV Sphynx een truc tevoorschijn door zelf het veld in te duiken na een fout van AFAS LEOS. Ik zei het al, pure emotie. Prachtig om te zien. Alleen jammer dat bijna iedereen deze showduik gemist heeft. Wellicht zien we hem volgende week nog een keer? Op 24-20 nam de tegenstander nog een time out omdat AFAS LEOS wel heel dichtbij kwam. De eindsprint werd net te laat ingezet en UVV Sphynx won dan ook de 3e set: 25-22

De 4e moest het gaan gebeuren. We zaten er telkens zo dichtbij. We verdienden het om hier te winnen. Na een aantal felle woorden aan de zijkant kwam het stoom uit de oren van de spelers en ging er werkelijk waar geen bal meer op de grond. Neem nou El Wendoes, die de bal van 3 velden verder met één grote roeibeweging over het net wist te spelen. Fantastische redding en…Het punt was voor AFAS LEOS! De tegenstander werd er moedeloos van en voelde de bui al hangen. Met hier en daar een killblock van El Tamaro en El Mariekos werd het verschil langzaam gemaakt. En na gigantische knallen van El Mariekos was het wel duidelijk dat AFAS LEOS deze set absoluut ging winnen. Ging niet helemaal vanzelf, want ze werden zo nu en dan ook terug gefloten door de scheids. Geeft niet, je kan ook niet alles zien. Gelukkig bleef de “Professor van AFAS LEOS” rustig aan de kant en had hij alle vertrouwen in een goede afloop. Die goede afloop kwam er. AFAS LEOS won met 23-25 en kon zich opmaken voor de 5e en alles beslissende set.

Beide coaches probeerde met een meesterplan te komen. De spelers werden nog één keer opgepept om alles uit de kast te halen. Het werd een wedstrijdje wie als eerste bij de 15 zal zijn. En dat werd spannend. Beide teams gingen gelijk op en het was UVV Sphynx die met 8-6 aan de leiding gingen op het moment van wisselen. Het was captain El Femko die een beslissend punt maakte door de bal te prikken in het centrum. Zo wist AFAS LEOS bij te blijven en kreeg UVV Sphynx niet de kans verder uit te lopen. Sterker nog, de foutenlast ging bij de dames uit Vleuten omhoog en AFAS LEOS wist een aantal lange, belangrijke rally’s te winnen! Bij 12-11 in het voordeel van AFAS LEOS besloot de coach van UVV Sphynx een time-out aan te vragen. Dit gaf “El Proffesor” Friso de kans om de laatste aanval te openen en het ultieme plan te bespreken. De dames gingen met een laatste missie het veld in. De goed spelende passer loper van de tegenstander moest worden uitgeschakeld. We wisten al dat zij de bal zou krijgen. De verdediging werd op z’n plek gezet en de dames aan het net wisten wat ze moesten doen. AFAS LEOS serveert, de pass komt, de bal gaat achterover, de aanvaller gaat er vol in en…Killblock! El Femko en El Mariekos plaatste de handjes precies goed waardoor de bal met een bloedvaart weer terug in het veld kwam. De bal was niet meer te verdedigen en AFAS LEOS maakte een ongelooflijk belangrijk punt. 13-11! Maar, we waren er nog niet. 2 punten later stond het namelijk 14-12 en moest hun belangrijkste aanvaller serveren. “El Professor” nam dit keer zelf de time-out om zo de spanning aan de overkant te verhogen. Opnieuw werd er een duidelijk plan besproken en de dames van AFAS LEOS waren er klaar voor. Dit moest en zou het laatste punt worden. De aanval werd eerst door UVV Sphynx geopend, maar de sterke verdediging onder leiding van libero El Margreto hield zich staande. De rally ging door en daar kwam opnieuw de aanval van UVV Sphynx, dit keer via de midden. El Mariekos volgde de bal, ze sprong zo hoog als ze kon en…Kill block!! 15-12 en daarmee de overwinning voor AFAS LEOS!! Vervolgens kwamen alle emoties los. Tranen van blijdschap en dansjes van vreugde. We lieten ons even helemaal gaan.

Het was een zware strijd, die uiteindelijk door de dames van AFAS LEOS verdiend werd gewonnen. Volgende week zal aflevering 2 zich afspelen. Dit maal in “La casa de Korf”. Wordt het opnieuw een thriller? We gaan het zien!

Bella Ciao! Adiós!