1e wedstrijd AFAS-LEOS Dames 1

Aftrap wedstrijdseizoen door AFAS-LEOS Dames 1

Woensdagavond 16 september heeft het gepromoveerde AFAS-LEOS Dames 1, de eerste wedstrijd van het volleybal seizoen gespeeld tegen Forza Hoogland dames 2. De eerste set was enigszins wennen, omdat er voor het eerst met een twee-mans pass werd verdedigd. Dit bleek een stabiele verdediging, maar helaas konden de dames van AFAS-LEOS Dames 1 aan het net de bal aanvallend niet goed afmaken. De eerste set eindigde met een verlies van 19-25.

Mede dankzij de sterke aanval van buitenaanvalster Marleen Vrijhoef, begon de tweede set voorspoedig. Helaas kwam de tegenstander goed mee, waardoor bij de stand 8-13 een time-out nodig was van coach Vince van Miltenburg. Het lukte de dames van AFAS-LEOS steeds lastiger om de ballen af te maken en eigen punten te scoren. De tweede set eindigde met een eindstand van 16-25.

De derde set leek het tij gekeerd want de dames van AFAS-LEOS starten met een sterke service. De dames komen steeds beter in hun eigen spel en zijn bepalend voor het tempo van de wedstrijd. Ondanks de tactische tips van coach-duo Vince van Miltenburg en Peter Aikema, verliezen de dames deze set met 21-25.

De laatste set wordt er afwisselend gespeeld, er zijn leuke rally’s en de stand gaat gelijk op. Ondanks dat het team lekker draaide, werd de set afgesloten met een eindstand van 22-25. De dames van AFAS-LEOS laten deze eerste wedstrijd van het seizoen veel gedrevenheid zien en er werd hard gewerkt.

Vooral tijdens de laatste set laten de dames van AFAS-LEOS zien dat zij 1e klasse waardig zijn en dat het een leuk en uitdagend volleybal seizoen beloofd te worden!