Overwinning voor AFAS-LEOS dames 1

Vrijdagavond 25 september speelden twee promovendi tegen elkaar in De Korf in Leusden.

De eerste set gingen de dames van AFAS-LEOS dames 1 voortvarend van start tegen Keizer Otto-Trivolley. Dankzij stabiel spel haalden zij de eerste set met 25-18 binnen.

Ook in de tweede set hebben de dames de tegenstander uitstekend onder druk gehouden. De dames uit Naarden hadden moeite met de servicedruk van spelverdeelster Wieke van den Hengel, waardoor zij niet aan hun eigen spel toe kwamen. De set werd gewonnen met een eindstand van 25-22.

Het begin van de derde set werd de wedstrijd stilgelegd na een blessure bij de tegenpartij. Helaas had dit meer invloed op het spel van AFAS-LEOS dan op het team dat last had van de blessure. Ondanks een voorsprong van 19-13 werd de set met 23-25 alsnog uit handen gegeven.

De vierde set anticipeerde de thuisspelende ploeg onvoldoende op het variërende spel van de tegenstander. Ondanks de twee wissels waarbij Margreet van Waardenburg en Adrienne Schreudering voor aanvalskracht zorgde aan het net, hebben de dames de vierde set verloren met 22-25.

De vijfde set begonnen de dames van AFAS-LEOS overtuigend. Door te starten met goede serviceseries werd de tegenstander direct onder druk gezet. Mede door de aanvalskracht werd zelf het spel bepaald en werd de laatste en bepalende set overtuigend binnengehaald, wat leidde tot een 3-2 overwinning.